Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va oferi servicii de internet banking pana la jumatatea anului, iar acest serviciu ar fi fost infiintat chiar si in lipsa infuziei de capital de la Ministerul Finantelor Publice, a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu, la The Money Channel.
Internet banking (sau online banking) este un serviciu care permite efectuarea de tranzactii sau plati pe internet prin intermediul site-ului securizat al unei institutii de credit. in Romania, majoritatea bancilor mari ofera clientilor acest tip de serviciu, considerat un canal alternativ de acces la serviciile si produsele bancilor. Clientii pot efectua tranzactii fara a fi nevoiti sa se prezinte la ghisee si au acces la anumite servicii ale bancilor si in afara orarelor de functionare ale agentiilor.

CEC incearca sa se transforme din banca de economii intr-una comerciala si a investit, in ultima perioada, pentru a recupera decalajul tehnologic fata de celelalte banci din sistem. in decembrie, banca a sarbatorit un an de la emiterea primului card, iar in acest interval, CEC a emis 180.000 de carduri, din care aproximativ 25.000 (14%) sunt de credit, potrivit reprezentantilor bancii.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.