Sarbatorile de iarna de anul acesta au adus incasari spectaculoase pentru agentiile de turism, care au inregistrat incasari totale de circa 50 milioane euro, iar pachetele turistice de Craciun si Revelion s-au vandut in proportie de aproape 100%, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

"Sarbatorile de iarna de anul acesta au fost un succes pentru agentiile romanesti de turism, care au inregistrat incasari totale de circa 50 milioane euro, iar pachetele de servicii turistice pentru Craciun si Revelion, atat in tara, cat si in strainatate, au fost vandute intr-o proportie care a mers de la 95% la 100%", a afirmat Badulescu. "In prima parte a anului 2007, vor continua sa se vanda foarte bine pachetele turistice pentru statiuni montane, atat in tara, cat si in strainatate, in special pentru statiunile de schi", a mai spus Traian Badulescu.

"In 2007, toate sectoarele turismului romanesc vor inregistra cresteri ale afacerilor, intre 10 si 20%. Totusi, estimam ca cel mai mult va creste turismul extern, datorita libertatii de miscare castigate de romani odata cu aderarea la Uniunea Europeana. Pe acest segment, estimam o crestere de circa 30%", a adaugat Badulescu.