Afacerile din domeniul imobiliar au atins anul acesta cifra-record 800 milioane de euro

In acest an, pentru prima oara in scurta istorie a pietei imobiliare romanesti, capul de afis in topul tranzactiilor a fost tinut de spatiile comerciale. Afacerile cu acest tip de imobile au avut o valoare insumata de aproximativ 400 milioane de euro, aproape dublu fata de cele cu spatii de birouri.

Nu intamplator, tranzactia imobiliara a anului vine din segmentul spatiilor comerciale. Trigranit Holding a vandut complexul comercial Polus Center, din Cluj, aflat inca in constructie, fondului austriac de investitii Immoeast. Suma totala a investitiei: 210 milioane de euro.

Calin Clinciu, director de comunicare al Euroest, estimeaza ca "marile tranzactii, ca volum si valoare, vor avea loc cel mai probabil in a doua jumatate a lui 2007, dupa ce se va atenua impactul aderarii la Uniune." El identifica si proiectele cu cel mai mare potential ale anului viitor. Astfel, Clinciu spune ca "la mare cautare vor fi, ca si anul acesta, centrele comerciale, care sunt in continuare foarte putine raportat la cererea existenta pe piata." Cifrele demonstreaza acelasi lucru. Cu toate ca tranzactia care a tinut capul de afis a anului trecut a avut loc in Cluj-Napoca, reprezentantul Euroest nu crede insa ca in viitor vom vorbi de o suprematie a provinciei. Tranzactii precum Polus Center vor fi in continuare exceptia, si nu regula pietei imobiliare autohtone.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.