Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de promulgare a Legii bugetului de stat pe 2007. De asemenea, seful statului a promulgat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2007, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Legea bugetului de stat pe 2007 si cea a bugetului asigurarilor sociale de stat au fost adoptate de Parlament.
De asemenea, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetelor pentru un numar de 1100 de localitati. Suma totala se ridica la 840,8 milioane lei (circa 250 milioane euro), in principal pentru cheltuieli curente si de capital.

Sumele au fost transferate catre bugetele locale pentru cheltuieli curente si de capital ale diferitelor municipii, orase si comune, reabilitari sau construiri de sedii de primarii, refacerea infrastructurii de transport, a retelelor de alimentare cu apa si iluminat public, precum si pentru lucrari de reparatii la institutii culturale, bisericesti, scoli si gradinite. Banii au fost acordati de Guvern din Fondul de rezerva bugetara, prin majorarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2006. La finele anului trecut, Executivul a aprobat un set de hotarari similare prin care bugetele pentru circa 900 de comune au fost suplimentate cu aproximativ 200 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.