Money CNN a realizat topul celor mai destepte miscari economice, care au facut valuri in toata lumea afacerilor.

In clasamentul realizat de americanii de la Money CNN, primul loc este ocupat de cel mai istet CEO. Presedintele Consiliului de Administratie al Disney, Robert Iger, a restabilit comunicarea in cadrul consiliului, care in timpul mandatului predecesorului sau, Michael Eisner, devenise un cimp de batalie. Robert Iger a facut doua miscari interesante. Prima a fost semnarea unui contract cu Apple prin care filmuletele Disney pot fi descarcate pe iPod-uri.

Astfel, canalul ABC a devenit prima retea care vinde continut video pe iTunes. A doua mutare a lui Iger a fost aceea de a initia un plan de introducere a filmuletelor Disney si pe telefoanele mobile. Acestea au adus ABC-ul in topul celor mai bune rezultate din ultimii ani. Succesul a venit din "Chicken Little", care a fost primul film animat pe calculator al companiei. Disney a vindut, in numai o saptamina, peste 120.000 de copii digitale prin Apple - iTunes. Estimarile Disney sint de 50 de milioane de dolari in primul an de vinzari.

Cea mai spectaculoasa revenire

Noul sef Motorola, Ed Zander, a convins operatorii de telefonie mobila sa dea o sansa noului model Motorola RAZR, in ciuda suspiciunilor ca un produs atit de scump nu ar fi fezabil pe piata. Succesul acestui model i-a incurajat pe designeri sa creeze si versiunea feminina Pebl. Pretul unui telefon RAZR V3i Gold, care a fost facut in colaborare cu Dolce&Gabbana, este de aproximativ 400 de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.