De anul viitor, proprietarii de pensiuni vor putea sa solicite atestarea calitatii serviciilor oferite prin obtinerea unei certificari ISO. Se doreste si implementarea sistemului all-inclusive in turismul rural.

Numarul pensiunilor turistice a crescut rapid in ultimii ani. "In reteaua ANTREC sint aproximativ 3.500 de pensiuni turistice", spune Maria Stoian, presedinte de onoare al ANTREC. Ea estimeaza ca in afara de acestea mai sint in Romania cel mult 1.000 de pensiuni turistice. Studiile realizate de companii internationale prognozeaza pentru urmatorii ani o crestere spectaculoasa a acestui segment. Promotorii programului comunitar Ecoambient spun ca este indicata promovarea turismului rural prin calitate si afirma ca o certificare este binevenita. De asemenea, se avanseaza si oportunitati de finantare pentru proiectele de modernizare a pensiunilor. Oficialii ANTREC considera ca o astfel de initiativa este interesanta, dar, pe de alta parte, sint sceptici in ceea ce priveste popularitatea ei in rindul proprietarilor de pensiuni.

Ce se doreste

Ideea promovata de acest proiect este revigorarea turismului rural durabil printr-o elaborare a ofertelor, prin dezvoltarea infrastructurii unei retele model de turism, semnalizata Ecoambient, finantarea infrastructurii, a calitatii, prin formarea unor deprinderi moderne de operare, precum si prin promovarea nationala si internationala a valorilor romanesti autentice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.