Conditiile pentru pastrarea statutului de microintreprindere se vor verifica pe baza analizei contractelor.

Normele de aplicare a Codului fiscal, aprobate de Executiv, stabilesc ca incadrarea in categoria veniturilor din consultanta si din management, de care depinde statutul de microfirma in 2008, se efectueaza prin analizarea contractelor incheiate.

Potrivit acelorasi norme, microintreprinderile ar putea deveni platitori de impozit pe profit in orice trimestru dintr-un an fiscal daca ponderea veniturilor din activitati de management si din consultanta depaseste 50% din total.

Normele stabilesc modalitatea de determinare a ponderii veniturilor din consultanta si din management in total, precum si incadrarea veniturilor in aceste categorii, prin analizarea contractelor incheiate. Prevederea va fi aplicabila efectiv din 2008, pe baza evidentelor strinse de Finante anul viitor. Totodata, in cazul in care o microintreprindere realizeaza venituri de peste 100.000 de euro in cursul anului fiscal sau depaseste proportia de 50% din veniturile realizate din consultanta ori din management, aceasta va plati impozit pe profit incepind cu trimestrul in care limita a fost depasita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.