Cursul monedei unice a continuat ieri sa scada pe fondul unei piete valutare agitate. Vinzarile de valuta au dus moneda unica la un nou minim.
Euro a fost ieri cotat pe piata valutara interbancara la un curs mediu de 3,35 lei noi. Moneda nationala a continuat sa se aprecieze in debutul sedintei interbancare de vineri, impulsionata de vinzarile de valuta ale investitorilor locali. Primele tranzactii ale zilei au fost realizate in jurul nivelului de 3,37 lei/euro, apropiat celui de la inchiderea de joi. "Cotatia a coborit spectaculos, in numai citeva minute, dupa ce clientii locali au plasat sume importante de valuta la vinzare, pe fondul unui sentiment general de panica a pietei. Raportul a atins un minim de 3,3470 unitati dupa prima jumatate de ora a sedintei", a declarat dealerul unei banci. Ulterior, leul a scazut usor fata de moneda europeana, intrucit unii investitori au luat profituri, dar miscarea nu a avut consistenta, astfel ca piata s-a intors la 3,35 lei/euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.