Vanzarile de carne si preparate din carne, dulciuri si vinuri cresc de trei-patru ori in luna decembrie. Peste 3 milioane de porci sacrificati, 25.000 tone de produse din carne, 12 milioane de cozonaci si peste 8 milioane de sticle cu vinuri linistite si spumante. Nasterea Domnului este intampinata si anul acesta cu belsug. Vant in pupa pentru crescatorii de godaci, producatorii de alimente si comercianti.

Dupa cum cere traditia strabuna, de pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca soriciul proaspat, friptura de porc, carnatii, toba, caltabosul, racitura, cozonacii si vinul rosu.

CARNE. Anul acesta, la Ignat, isi vor gasi sfarsitul circa 3,2 milioane de porci, conform estimarilor Ministerului Agriculturii. Adica aproape jumatate din efectivele de godaci existente in Romania la sfarsitul lunii octombrie. De pe urma acestora vom "castiga" 320.000 tone de carcasa. Dar si comertul cu mezeluri si preparate din carne infloreste, dupa cele sase saptamani de "regim" din postul Craciunului.

Producatorii din domeniu se asteapta ca pe masa de Sarbatori sa ajunga 20.000-25.000 tone de toba sau lebar, mezeluri si specialitati. "Asta ar insemna o crestere cu 10% a vanzarilor comparativ cu decembrie 2005, bazata in principal pe o situatie materiala mai buna, mai ales ca si bugetarii au primit cel de-al 13-lea salariu sau prime anul acesta", a declarat Mihai Visan, director executiv al Federatiei Patronale Romalimenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.