Dupa cum cere traditia strabuna, de pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca soriciul proaspat, friptura de porc, carnatii, toba, caltabosul, racitura, cozonacii si vinul rosu.

CARNE. Anul acesta, la Ignat, isi vor gasi sfarsitul circa 3,2 milioane de porci, conform estimarilor Ministerului Agriculturii. Adica aproape jumatate din efectivele de godaci existente in Romania la sfarsitul lunii octombrie. De pe urma acestora vom "castiga" 320.000 tone de carcasa. Dar si comertul cu mezeluri si preparate din carne infloreste, dupa cele sase saptamani de "regim" din postul Craciunului.

Producatorii din domeniu se asteapta ca pe masa de Sarbatori sa ajunga 20.000-25.000 tone de toba sau lebar, mezeluri si specialitati. "Asta ar insemna o crestere cu 10% a vanzarilor comparativ cu decembrie 2005, bazata in principal pe o situatie materiala mai buna, mai ales ca si bugetarii au primit cel de-al 13-lea salariu sau prime anul acesta", a declarat Mihai Visan, director executiv al Federatiei Patronale Romalimenta.