OTP nu doreste sa se extinda cu orice pret, iar Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) era mai importanta in urma cu sase luni decat acum pentru banca ungara, care si-a dezvoltat intre timp subsidiara locala, a declarat presedintele OTP Bank, Sandor Csanyi, unui cotidian maghiar

OTP face un pas inapoi in cursa pentru CEC OTP Bank Romania se dezvolta rapid, ajungand la o cota de piata de 12% pe piata creditelor imobiliare, iar la finele anului va avea 70-80 de unitati, aminteste Csanyi, intr-un interviu acordat cotidianului ungar Vilaggazdasag (Economia Mondiala) si citat de Portfolio."Strategia OTP pentru anul viitor se va ocupa, in mod special, de consolidarea bancilor cumparate in 2006, insa banca ar mai putea achizitiona si anul viitor cateva banci mai mici", a spus Csanyi, potrivit NewsIn. Totusi, in afara de CEC, OTP nu are, in prezent, alta tinta pentru o eventuala achizitie, a adaugat el.

Presedintele celui mai mare grup financiar din Ungaria a admis ca OTP a facut unele greseli in ultimul timp pe piata maghiara, pentru ca a inceput tarziu sa acorde credite in monedele care se intaresc si a reactionat prea lent la schimbarile fiscale. OTP si-a terminat restructurarea si nu isi va optimiza activitatea pe piata ungara, deoarece aceasta aduce o parte din ce in ce mai mica din profitul grupului, a explicat Csanyi, in acelasi interviu.

OTP s-a extins puternic in regiune in ultimul an. Banca ungara a cumparat intregul pachet de actiuni al Raiffeisenbank Ucraina, 96,4% din banca ruseasca Investsberbank, 67% din Kulska Banka din Serbia, banca montenegrina Crnogorska Komercjalna Banka (CKB) si 75,1% din alta banca sarbeasca, Zepter Banka, pentru care a platit, in total, 1,3 miliarde euro. OTP era deja prezenta prin subsidiare locale in Bulgaria, Croatia, Slovacia si Romania.

Dupa primele noua luni ale anului, banca avea active de peste 15 miliarde de euro si o cota de piata de aproape 25% in Ungaria, fiind lider pe piata tarii vecine. Banca are, in prezent, o retea de aproape 1.000 de unitati.

Banca ungara este prezenta in Romania prin OTP Bank Romania, care avea active de 1,99 miliarde lei (564 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie si controla 1,32% din piata bancara din Romania.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.