"Asistam in acest moment la o stagnare a preturilor pe piata romaneasca a asigurarilor din cauza capacitatii financiare mai reduse a romanilor. Preturile politelor de asigurare sunt la nivelul celor practicate in alte state din Europa Centrala si de Est. Totusi, frecventa riscurilor este mai mare in Romania decat in tarile din Uniunea Europeana", a declarat presedintele BCR Asigurari, Mihail Tecau.

Presedintele BCR Asigurari a refuzat sa estimeze cu cat vor creste preturile pe piata asigurarilor din Romania."Tendinta va fi de crestere a preturilor pe anumite tipuri de asigurari", a mai declarat Mihail Tecau, conform NewsIn. Potrivit acestuia, politele de asigurare de Raspundere Civila Auto vor fi un segment pe care preturilor vor fi aliniate imediat la nivelul din Uniunea Europeana.

"Pe alte tipuri de asigurari, preturile se vor mentine la nivelul actual, cum este cazul politelor de asigurari de proprietati imobiliare, unde asiguratorii nu au platit pana acum daune foarte mari", a mai spus presedintele BCR Asigurari. In opinia sa, un eventual cutremur ar putea conduce la o crestere a daunelor pe segmentul asigurarilor de case.

Dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, va creste concurenta intre companiile de asigurari, dar preturile nu vor scadea, considera Mihail Tecau. "Concurenta foarte mare va fi intre companiile de asigurari care sunt prezente deja in Romania.