Actuala politica fiscala a Romaniei va ramane neschimbata in 2007, guvernul neavand in plan, pentru anul viitor, cresteri ale taxelor sau ale impozitelor, a declarat, ieri, cu ocazia unui interviu acordat pentru Adevarul, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu.
"Taxele si impozitele nu vor fi majorate pe parcursul actualului ciclu electoral. Nu avem in program o majorare a TVA-ului sau a impozitului pe profit. Solicitarile primite vor fi insa discutate, dar in mod cert nu vor fi aplicate in 2007", a precizat Vladescu, referindu-se astfel si la propunerile privind reducerea TVA la alimentele de baza si constructia de locuinte, precum si scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

Potrivit ministrului, cota unica a fost un stimulent universal, iar sistemul nu trebuie afectat, prin diverse facilitati acordate in anumite directii. "Toate aceste idei au intotdeauna, in spatele lor, atat aspecte pozitive, cat si negative. Nu am refuzat insa niciodata dialogul. Analizam fiecare propunere primita, dar avem insa un sistem care se bazeaza pe cota unica si se dovedeste functional. Daca va exista un moment in care vom considera oportuna implementarea acestor masuri, o vom face", a precizat Vladescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.