Guvernul a revocat din functie o parte dintre membrii Consiliului de supraveghere si indrumare a activitatii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si i-a numit pe inlocuitorii acestora, printr-o hotarare aprobata in sedinta din aceasta saptamana.

Prin hotararea Cabinetului, noul presedinte al Consiliului este Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si secretar de stat in Ministerul Finantelor. Membrii in Consiliu au fost numiti Aurel Saramet (Ministerul Economiei), Lucica Ghita (Ministerul Administratiei si Internelor), Gheorghe Plesa (Ministerul Integrarii), si Katalin Barbara Kibedi (Ministerul Justitiei). Din Consiliu mai fac parte Niculae Ion Vulpescu (ca reprezentant al Bancii Nationale), Marin Popescu (Autoritatea Nationala de Control), Dragos Condrea (Cancelaria premierului) si Eugen Ovidiu Chirovici (Agentia Nationala pentru IMM-uri si Cooperatie).

Conform Ordonantei de Urgenta 23/2004 privind comasarea prin absorbtie a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare cu Autoritatea pentru Privatizare, activitatea AVAS este coordonata de un Consiliu de supraveghere si indrumare, format dintr-un presedinte (reprezentant al Ministerului Finantelor Publice) si opt membri (reprezentanti ai Bancii Nationale, Ministerului Economiei si Comertului, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Justitiei, Autoritatii Nationale de Control, Cancelariei premierului si, respectiv, Agentiei Nationale pentru IMM-uri). Potrivit legii, numirea si revocarea din functie a membrilor acestui Consiliu se realizeaza prin hotarare de Guvern, la propunerea conducatorilor institutiilor respective.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.