Capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a atins, dupa primele noua luni din 2006, nivelul de 69,67 miliarde lei, superior cu 22,4% celui atins la sfarsitul anului 2005, potrivit unui studiu al Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), dat publicitatii in cursul zilei de ieri.

"Expansiunea capitalizarii a fost rezultatul, in special, al cresterii cotatiilor la majoritatea actiunilor, dar in aceasta perioada au fost listate noi societati si au avut loc majorari ale capitalului social la unele din companiile prezente pe bursa. Aportul de capital, realizat prin absorbtie de pe piata bursiera, s-a ridicat la circa 356 milioane lei in primele noua luni ale anului 2006.

Dintre societatile care au utilizat aceasta modalitate de finantare mentionam: Banca Transilvania (156,1 milioane lei), Petrom Bucuresti (64,4 milioane lei), Flamingo International Bucuresti (25,7 milioane lei), SSIF Broker Cluj (22,9 milioane lei), Impact Bucuresti (20,3 milioane lei), Mechel Targoviste (16,4 milioane lei), Banca Comerciala Carpatica Sibiu (12,5 milioane lei), Biofarm Bucuresti (11,0 milioane lei), Vrancart Adjud (10,6 milioane lei)", se afirma in studiul CNP.

In luna septembrie, ponderea capitalizarii bursiere in Produsul Intern Brut (PIB) realizat la noua luni a fost 30,4%, fata de 19,8% in decembrie 2005. "Se remarca, incepand din luna iulie, un reviriment sensibil, care a urmat perioadei de corectii din primavara acestui an, si care s-a accentuat in luna septembrie. Estimam ca trendul pozitiv va continua si in lunile urmatoare, ceea ce va face ca ponderea capitalizarii totale in PIB la sfarsitul anului sa depaseasca 20%", se mai afirma in studiul CNP.

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.