Cine vrea sa-si cumpere o masina in perioada sarbatorilor de iarna are la dispozitie o paleta foarte larga de oferte de finantare, fie ca e vorba despre leasing sau credit.

Bancile comerciale au pregatit deja terenul pentru cei care inteleg prin cadouri de Craciun lucruri care cuprind cel putin patru zerouri. Institutiile de creditare promoveaza agresiv produse accesibile unei plaje tot mai largi de clienti, precum creditele de nevoi personale fara garantii si creditele auto.

Daca ati luat deja o decizie favorabila in privinta achizitionarii unui autoturism in baza unui credit, va mai ramine doar sa gasiti cea mai buna oferta de creditare. Accesind www.FinZoom.ro, veti putea compara gratuit intreaga oferta de creditare de pe piata financiar-bancara romaneasca.

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti citeva criterii de selectare specifice creditului auto. Astfel, vi se va afisa pe ecran un tabel cuprinzind toate ofertele care corespund informatiilor pe care le-ati completat. Criteriul ordonarii ofertelor in tabel are la baza dobinda anuala efectiva (DAE), care exprima costul real al unui credit. Criteriile de comparare sint calculate in functie de urmatoarele repere: valoarea unei masini noi incluzind TVA, de 11.900 de euro, un avans cu tot cu TVA, de 2.975 de euro, si o perioada de creditare de trei ani.

In plus, la sectiunea "Detalii", site-ul www.FinZoom.ro va ofera informatii complete si reactualizate permanent despre calculul ratei lunare aferente creditului solicitat, totalul rambursat la sfirsitul perioadei de creditare, toate celelalte detalii ale fiecarui credit, cit si graficul de rambursare. Pentru unele credite auto se poate aplica online.

DAE de la 9,5 la 12,3%

In topul bancilor care ofera cele mai bune credite auto, pe primul loc se claseaza Emporiki Bank cu doua produse, urmata de Volksbank, ambele institutii avind dobinzi de sub zece puncte procentuale.

Primul credit auto cu dobinda variabila oferit de Emporiki Bank are o rata de 8,4%, iar DAE ajunge la 9,48%. Cel de-al doilea produs, denumit Credit Auto, are DAE de 11,78%, ceea ce il plaseaza pe locul al optulea in topul primelor zece credite in functie de dobinda.

Creditul de la Volksbank are o dobinda fixa de 5,95%, in timp ce dobinda anuala efectiva se cifreaza la 9,62%.

Pe locul al treilea se claseaza Alpha Bank cu produsul Alpha Auto, pentru care institutia percepe o dobinda fixa in primul an de 7,9%, ceea ce corespunde unei valori DAE de 10,38 de puncte procentuale.

Numarul unu si numarul trei in sistemul bancar romanesc in functie de marimea activelor, BCR si Raiffeisen, ocupa in clasamentul celor mai bune credite auto locurile opt, respectiv patru.

Astfel, Masina Ta, cum se numeste produsul Raiffeisen Bank, are DAE de 11,2%, in timp ce dobinda variabila este de 7,9 procente. La BCR, dobinda variabila este cu 3,1% mai mare, adica de 11 puncte procentuale, in timp ce DAE ajunge la 12,15%.

In marja de 11,5% pentru DAE, plus sau minus 0,5 procente, se mai inscriu produsele Piraeus Bank (11,4%), Porsche Romania (11,67%) si HVB-Tiriac (11,77%), potrivit datelor furnizate pe site-ul www.FinZoom.ro.

Locul al zecelea in topul celor mai bune credite in functie de DAE este ocupat de UniCredit, care percepe 12,31% din valoarea creditului si are o dobinda variabila de 8,5%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.