In primele 11 luni, piata romaneasca de capital a luat fata Poloniei, Ungariei, Cehiei si Slovaciei

In primele 11 luni din acest an, cele mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat o crestere medie de 22,2%. Randamentele obtinute au plasat bursa din Bucuresti pe locul trei printre bursele din Europa Centrala si de Est.

Astfel, cine ar fi investit in "blue-chips"-urile de pe piata rusa, ar fi obtinut, de la inceputul lui 2006, un randament de 67,75%, in timp ce pe piata de capital de la Sofia ar fi avut un profit de 40,55%.

Dupa ce piata romaneasca de capital a facut, o buna perioada de timp, nota discordanta cu pietele din tarile vecine, lucrurile incep sa se aseze. "Nu cred ca bursa din Romania va continua sa fie o exceptie, tinand cont de faptul ca, pe termene mai lungi, se observa o corelare tot mai stransa cu pietele din regiune", este de parere Razvan Pasol, directorul general al Intercapital. In acelasi timp, BVB se apropie de sfarsitul etapei de piata emergenta. "Bursa noastra a ajuns la un nivel la care preturile actiunilor reflecta corect valoarea acestora", spune Iulian Panait, presedintele KTD Invest.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.