Romania si Albania au convenit ca Albania sa inceapa din acest an rambursarea catre tara noastra a datoriei de 5,4 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice. Rambursarea se va realiza in urmatorii 10 ani in 20 de rate semestriale egale, in valuta convertibila in dolari SUA.
Prima rata urmeaza sa fie achitata la 20 iulie 2005. Ministerul de Finante precizeaza ca la soldul datoriei va fi aplicata o dobanda LIBOR la 6 luni, iar plata dobanzii se va face la 20 iulie si 20 ianuarie ale fiecarui an, incepand din iulie 2005.

Romania si Albania au negociat termenii si proiectul Acordului in urma discutiilor purtate la Tirana, in perioada 19-23 octombrie 2004, de catre reprezentantii celor doua ministere de Finante.
Acest Acord de reglementare a soldurilor conturilor de clearing in ruble transferabile si dolari clearing SUA in favoarea Romaniei pe relatia Albania urmeaza sa fie aprobat prin Hotarare de Guvern.
De altfel, datoria totala a Republicii Albania catre Romania este de 5,1 milioane de dolari americani, rezultati din contul in ruble transferabile la care se adauga 300,4 mii de dolari americani rezultati din contul in dolari SUA clearing.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.