Fondul Proprietatea a intrat in actionariatul E.ON Moldova (Electrica Moldova), primind 11,95% din actiunile distribuitorului de energie electrica, potrivit datelor companiei E.ON Moldova publicate in Monitorul Oficial

Dupa ce Fondul Proprietatea a primit 11,95% din capitalul social al E.ON Moldova, Electrica a ramas actionar al acestei societati cu doar 37,05% din actiuni. E.ON Energie detine 50,97% din E.ON Moldova, iar E.ON Sales&Trading Gmbh, E.ON Energie 31.Beteiligungs Gmbh si E.ON Energie 21.Beteiligungs Gmbh au fiecare cate 0,01%.

Compania germana de utilitati E.ON a ajuns sa detina in schimbul a 100 milioane de euro un pachet de 51% din actiunile Electrica Moldova, achitand 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni si operand apoi o majorare de capital social.

La finele anului trecut, in urma aplicarii mecanismului de ajustare, E.ON a mai platit catre Electrica suma de 836.894 de euro. Dupa preluarea Electrica Moldova, E.ON a decis sa restructureze compania si sa-i schimbe numele in E.ON Moldova. Compania distribuie si furnizeaza energie electrica in judetele Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui si Neamt, avand la momentul privatizarii, peste 1,3 milioane de clienti.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.