Pastrarea unor carduri de la alte locuri de munca poate duce la restante fata de banca

In goana dupa o cota de piata cat mai mare, institutiile de credit apeleaza si la tehnici "neortodoxe" pentru a-si spori numarul de clienti. Arma de care se folosesc bancile tine de restantele pe care persoanele le acumuleaza prin comisioanele aferente cardurilor de debit inactive.

Multe companii prefera sa plateasca salariile prin intermediul cardurilor bancare, fapt care aduce o serie de avantaje pentru salariat, dar si unele dezavantaje sau riscuri. Astfel, firmele care aleg sa vireze veniturile angajatilor pe card au posibilitatea sa negocieze cu banca si un plafon de credit, in cele mai multe cazuri sub forma unui overdraft (descoperit de cont) in limita a trei salarii. Ceea ce, pe de o parte, inseamna un avantaj pentru salariati.

Motivul tine chiar de faptul ca negocierea limitei si a conditiilor de imprumut se realizeaza intre companie si institutia de credit, chiar daca titularul cardului este angajatul. Spre exemplu, atunci cand o persoana solicita un card cu facilitatea de overdraft, banca cere o vechime de minim trei luni la actualul loc de munca. In schimb, in momentul in care negocierea se realizeaza intre compania angajatoare si banca, aceasta cerinta nu mai este necesara. Asta pentru ca legislatia care defineste facilitatea de descoperire de cont este ambigua si lasa loc de interpretari, a explicat pentru Adevarul un bancher ce a dorit sa isi pastreze anonimatul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.