Cu putin timp inainte de inchiderea anului, indicele Dow Jones Euro Stoxx Industrial Goods & Services inregistreaza o crestere de 67,5%, nivel apropiat de cel al indicelui CROBEX (Croatia), acesta raportand o crestere de la inceputul anului de 63,1%.

"Listarea unui pachet de 15% din capitalul INA a fost cel mai important eveniment al acestei piete, in timp ce este foarte probabil ca BorsodChem sa iasa de pe piata. Desi pachetul listat de INA a fost destul de mic, acesta a imbunatatit piata din Croatia", precizeaza o analiza a Erste Bank.

Dow Jones Euro Stoxx Construction & Materials a crescut in aceasta perioada cu 57,1%, in timp ce la jumatatea anului cresterea era de 21,2%.

De la inceputul anului, piata bursiera din Frankfurt a crescut cu 15,78%, cea din Paris cu 11,83%, cea din Madrid cu 28,08% si cea din Moscova cu 58,85%. In ceea ce priveste evolutia indicelui BET, care calculeaza cele mai lichide companii de la Bursa de Valori Bucuresti, acesta a avut o apreciere medie, 28,4%. Totusi, indicele BET a evoluat conform estimarilor brokerilor, acestia mizand pe o crestere anuala a indicelui de 30%.
Evolutia indicelui romanesc BET a fost apropiata de cea a indicelui WIG 20 din Polonia, care a avut un randament anual de 29,5%, si de cea a indicelui SBI din Slovenia, cu o crestere anuala de 31,3%.

Indicele Athens General, de la Bursa din Grecia, a cunoscut un avans fata de inceputul anului de 36,1%. Evolutiile nu au fost totusi bune pe toate pietele bursiere, astfel ca indicele ISE National 100 de la Bursa din Turcia a avut in acest an o scadere de 13,3%, in timp ce S&P 500 a avut o depreciere de 1,7%, conform datelor Erste Bank.

Pentru 2007, analistii se asteapta la o evolutie buna a Burselor, desi scaderea ritmului de crestere al unor anumite piete ii ingrijoreaza pe unii.

Cauza scaderii ritmului de crestere a Burselor este explicata de reducerea ritmului de crestere economica a Statelor Unite ale Americii, precum si de temerile legate de o eventuala depreciere a monedei euro si o crestere a ratei dobanzilor.