Rompetrol Holding, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, a platit in octombrie echivalentul a peste 560.000 de euro, pentru Media Promovalores, detinatoarea cotidianului "Averea", potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Rompetrol Holding, companie inregistrata in Elvetia, a achizitionat in octombrie intreg pachetul de actiuni al Media Promovalores detinuta majoritar de Radu Budeanu, pentru suma de 1.932.950 de lei, ceea ce reprezinta echivalentul a 563.542 de euro, calculat la cursul BNR de vineri.

Potrivit Monitorului Oficial (MO), pachetul detinut de Budeanu in Media Promovalores a fost, la momentul tranzactiei, de 85%. Restul de 15% apartinea unei companii offshore din Insulele Virgine Britanice, SSP Ltd, informeaza NewsIn. in urma tranzactiei, Rompetrol Holding SA a devenit asociat unic al Media Promovalores.

Directorul general al holdingului Adevarul, Razvan Corneteanu, a fost numit presedintele Consiliului de Adminsitratie (CA), iar Anton Nicoleta Lelia si Adina Puiu au devenit membri ai CA, pentru un mandat de cinci ani, potrivit MO.

"Averea" a vandut, in primele sase luni ale acestui an, aproximativ 2,2 milioane exemplare, dintre care aproape 10.000 pe baza de abonament, potrivit Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT). Cotidianul "Averea" s-a lansat in mai 2005 ca ziar de afaceri, iar in martie 2006 s-a repozitionat ca tabloid, cu o campanie agresiva de comunicare.

Adevarul Holding detine cotidienele "Adevarul" si "Averea" si grupul de presa Satiricon ("Dilema veche", "Dilemateca" si "Aspirina").


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.