"Cu toate ca sistemul financiar s-a dezvoltat si intarit, Romania este inca in urma celorlalte tari din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste intermedierea financiara. Nivelul estimat, la finele anului 2006, este de circa 25% din PIB, comparativ cu 52,2% din PIB pentru noile state membre ale UE si, respectiv, 103,9% din PIB, la nivelul zonei euro in 2005", a spus Mugur Isarescu.

"Sistemul bancar este stabil si capabil sa absoarba socurile. Capitalizare bancara este semnificativa, fiind de peste 20% comparativ cu 8%, nivelul de capitalizare bancara la nivel mondial, iar creditele restante si indoielnice reprezinta mai putin de 1% din totalul creditelor", a mai afirmat Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, lichiditatea bancara in Romania este ridicata, mult deasupra nivelurilor minime obligatorii. "Sectorul institutiilor financiare non-bancare (IFN) este subdezvoltat, insa poseda un potential de crestere considerabil. Riscurile sistemice sunt mici, avand in vedere dimensiunile reduse ale sectorului", a adaugat Isarescu.