Pe de o parte, Aegon NV, a doua mare companie de asigurari din Olanda, vrea sa intre pe pietele de asigurari de pensii din Romania, Italia, Germania si Ucraina. Pe de alta parte, Divizia de asigurari a grupului german Munich Re, Ergo, intentioneaza sa se extinda, prin achizitii, in Germania, dar si in Europa de Est, iar una dintre principalele piete straine vizate este Romania, a declarat directorul general, Lothar Meyer.

Aegon a anuntat luna trecuta ca intentioneaza sa dubleze valoarea noii divizii pana in anul 2010, la 1,1 miliarde de euro, in contextul cresterii cererii pentru asigurarile de pensii.

Firma de asigurari isi extinde portofoliul de produse furnizate clientilor din Marea Britanie, pentru a castiga 10% din piata asigurarilor de viata si pensii pana in 2010.

In Olanda, Aegon controla 24% din piata asigurarilor de pensii in 2005, pondere in crestere fata de anul precedent, cand cota de piata a companiei olandeze era de 21%. Directorul general al diviziei olandeze a Aegon, Johan van der Werf, vrea intensificarea prezentei companiei pe piata locala la 30%.

Ergo are in vedere extinderea pe pietele din Europa de Est. Pe piata germana, Ergo este interesata de preluarea unor companii care sa contribuie la cresterea vanzarilor proprii si sa permita accesul la noi grupe de clienti, a declarat Meyer. "Suntem interesati de cresterea vanzarilor si, implicit, de achizitionarea unor companii care sa ne asigure noi piete de desfacere sau sa ne deschida accesul la noi grupe de clienti", a afirmat oficialul german.

Ergo doreste sa participe activ la procesul de consolidare a pietei germane de asigurari, comenteaza ziarul german. Ergo a demonstrat in ultimii ani ca dispune de capacitatea de a integra companii noi, dupa achizitia firmei de asigurari KarstadtQuelle, dar si a unui grup de asigurari de sanatate din Zurich si a companiei Gerling. In Italia, firma germana cauta parteneri pentru viitoare cooperari, in vederea consolidarii pozitiei pe aceasta piata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.