Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE reprezinta un important progres, iar, din acest motiv, centrul de gravitatie al pietei logistice din estul si centrul Europei se va deplasa si mai mult catre est, apreciaza organizatia pentru cercetari logistice Transport Intelligence, potrivit Business Wire citat NewsIn.

Pe de alta parte, organizatia cu sediul in Marea Britanie avertizeaza asupra riscurilor pe care le prezinta aceste doua noi piete, din cauza trecutului agitat si a pozitiei geografice, care plaseaza statele in apropierea unor tari in care gradul de risc este mai ridicat in cadrul unui nou raport important, Logistica in Europa Centrala si de Est 2007, lansat in apropierea aderarii Romaniei si Bulgariei la UE, in ianuarie 2007.

Potrivit analistului-sef si autorului acestui nou studiul al Ti, David Bagshaw, boom-ul economic de pe urma caruia au profitat statele din aceasta regiune in ultimii ani va continua. Combinatia intre cererea crescuta a consumatorilor, venita pe fondul ridicarii nivelului de viata si dezvoltarea tendintei de "apropiere de sursa", de catre producatorii multinationali s-a adaugat cresterii anuale de 20% a pietei de logistice pentru combustibil.

"Anularea barierelor vamale si extinderea pietei unice europene catre aceasta regiune a avut un efect de transformare asupra pietei logistice. Pietele logistice expres sau prin contract au investit foarte mult in noi spatii, fie pe seama unor clienti multinationali deja existenti, fie prin dezvoltarea speculativa a propriilor operatiuni", a declarat Bagshaw.

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.