Termoelectrica va contracta un imprumut de maximum 15 milioane de dolari, garantat in proportie de 80% de Ministerul Finantelor Publice, in vederea completarii fondurilor societatii necesare asigurarii combustibilului pentru aceasta iarna, arata un proiect de hotarare de Guvern, initiat de MEC

Potrivit proiectului de act normativ, imprumutul este necesar societatii producatoare de energie in vederea completarii finantarii achizitiilor de resurse energetice din tara si import pentru iarna 2006-2007, respectiv carbune, pacura si gaze naturale, inclusiv serviciile auxiliare pentru transportul si distributia acestora.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va garanta imprumutul in proportie de 80%, precum si dobanzile, comisioanele si alte costuri aferente, care vor fi rambursate din resursele financiare ale Termoelectrica, mai precizeaza proiectul.

Garantia de stat se acorda numai cu avizul Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior, iar masura de ajutor de stat trebuie notificata Consiliului Concurentei de catre initiatorul acestui proiect, respectiv de catre Ministerul Economiei si Comertului (MEC).

In nota de fundamentare, reprezentantii MEC precizeaza ca, prin programul de iarna din domeniul energetic pentru perioada octombrie 2006 - martie 2007, Termoelectrica trebuie sa realizeze o productie de energie electrica de 808,327 GWh si energie termica de 303.846 Gcal.

Pentru realizarea acestor obiective, este necesara achizitionarea a 136.800 de tone de huila, 395.200 de tone de lignit, 124.807 de metri cubi de gaze naturala si a unei cantitati de 37.500 de tone de pacura.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.