Odata cu apropierea Craciunului, principalii jucatori pe piata bursiera de pe Wall Street nu vorbesc decat despre primele pe care le vor obtine, care, conform rezultatelor obtinute in timpul anului, vor fi substantiale.

Dupa ce activitatea financiara din anul 2005 a atins cote record, generand prime totalizand peste 21,5 miliarde de dolari, pentru anul acesta se anunta plata unei sume si mai mari.

"Primele obtinute in acest an ar trebui sa fie mai mari cu 15 - 20%", a estimat directorul grupului Johnson Associates, Alan Johnson. Motivul pentru care primele de sfarsit de an vor creste pentru al patrulea an consecutiv sunt simple -piata s-a comportat extrem de bine in cursul acestui an, anunta NewsIn.

Fuziunile si achizitiile acestui an ar putea duce suma tranzactiilor la nivel mondial la un nivel fara precedent, de 3.700 de miliarde de dolari, iar indicele bursiei Dow Jones a atins deja un nivel record in cursul acestui an, de aproape 12.500 de puncte.

Primii care vor primi aceste prime sunt presedintii si directorii executivi precum si cei mai importanti brokeri, care ar putea primi pana la "zece milioane de dolari", a declarat Johnson.

Avand in vedere anul extrem de profitabil ce va lua sfarsit in curand, foarte putini angajati ai sectorului nu vor fi recompensati, este acesta de parere. Singura necunoscuta, ceea ce ar putea reprezenta un factor de stres, o reprezinta valoarea acestei prime.

Pentru multi din angajatii sectorului aceste prime au o miza suplimentara, acestia intentionand sa foloseasca sumele primite la sfarsitul anului pentru a-si cumpara noi locuinte.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.