Garda Financiara va trece din subordinea Ministerului Finantelor Publice in subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), printr-o hotarare de guvern care a fost aprobata ieri si care modifica si completeaza HG nr. 1538/2003 pentru organizarea si functionarea Garzii Financiare.
Si numarul de angajati va fi suplimentat cu 300 de posturi, prin preluarea unui numar de 300 de posturi vacante din cadrul MFP, ANAF si al unitatilor subordonate acestora. Aceasta masura se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2007.

Conform hotararii aprobate de executiv, atributiile de coordonare ale comisariatelor regionale vor fi limitate strict la probleme de administratie. "Comisariatele locale vor avea, astfel, o mai mare independenta la nivelul coordonarii si organizarii actiunilor de control. In acest fel se va asigura egalitatea in ceea ce priveste competentele de control la nivelul tuturor judetelor", se mai spune in comunicatul transmis de la guvern. Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, si marirea parcului auto al Garzii Financiare cu 197 de autoturisme, trei microbuze de transport persoane si doua ambarcatiuni fluviale, pentru a raspunde necesitatii de intarire a capacitatii de actiune a acesteia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.