O prevedere a Normelor de aplicare a Codului fiscal scoate vehiculele utilitare de sub incidenta taxei de inmatriculare.

Microbuzele, autocarele si camioanele nu vor intra sub incidenta noii taxe speciale de inmatriculare ce va fi introdusa de la 1 ianuarie, arata forma finala a Normelor de aplicare a Codului fiscal, publicata de Ministerul Finantelor.

Codul fiscal votat in iulie de Parlament prevedea initial ca sub taxa speciala de prima inmatriculare erau autoturismele si autovehiculele, inclusiv comerciale, cu exceptia celor special echipate pentru persoanele cu handicap.

Normele metodologice publicate marti de Finante scot insa de sub taxa autovehiculele din categoriile M2 (microbuze), M3 (autobuze), N2 (autoutilitare, autospeciale, autospecializate), cu masa totala maxima autorizata peste 7,5 tone si N3 (autoutilitare, autospeciale, autospecializate, cu masa totala maxima autorizata peste 12 tone).

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA), in 2005 s-au vindut 33.140 de vehicule comerciale si 1.647 de microbuze si autobuze.

Scapa si motocicletele sub 250 cmc

Potrivit Normelor, taxa nu se aplica nici motocicletelor cu o capacitate cilindrica de sub 250 cmc.

O alta noutate este ca pentru autoturismele si autovehiculele care nu au mai fost puse vreodata in circulatie, taxa datorata este la nivelul celei corespunzatoare autovehiculelor si autoturismelor cu o vechime sub 6 luni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.