Proiectul Codului Constructiilor elaborat de Inspectoratul de Stat in Constructii este incomplet si cu erori care trebuie corectate, fiind realizat fara consultarea membrilor patronatului, a declarat presedintele interimar ARACO, Laurentiu Plosceanu.
"Nu respingem iniatitiva, considerand ca este necesar realizarea Codului Constructiilor, insa abordarea proiectului este incompleta. Forma actuala are nevoie de imbunatatiri, existand lucruri care nu au fost cuprinse. Exista erori care trebuie corectate si nu vedem cum proiectul va putea fi promovat in regim de urgenta. Suntem nemultumiti deoarece nu am fost consultati in faza de proiectare a Codului Constructiilor", a explicat presedintele interimar al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).

Acesta a precizat ca proiectul propus de ISC nu abordeaza problema certificarii produselor si firmelor de constructii, a capacitatii si calificarii societatilor, informeaza NewsIn. De asemenea, nu se trateaza chestiunile legate de securitatea si sanatatea in munca sau protectia sociala pentru sectorul constructiilor. Plosceanu este de parere ca se vor crea confuzii deoarece sistemul managementului calitatii a fost inlocuit cu notiunea de sistem al calitatii, atragand totodata atentia ca proiectul nu face referire si la sistemul de management al mediului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.