Patru producatori internationali de componente auto vor investi fiecare citeva zeci de milioane de euro in judetele Prahova, Satu Mare si Gorj.

Compania japoneza Calsonic Kansei va investi in urmatorii cinci ani peste 120 de milioane de euro pentru infiintarea unei fabrici de componente auto in Parcul industrial Ploiesti. Productia va fi destinata atit pietei interne, cit si exportului.

Proiectul a fost prezentat saptamina trecuta ministrului de stat pentru coordonarea mediului de afaceri, Bogdan Pascu.

Investitorii japonezi au afirmat, conform unui comunicat emis de cabinetul ministrului de stat, ca au ales Romania pentru aceasta investitie avind in vedere gradul ridicat de calificare a specialistilor romani din domeniu, costurile de productie reduse si piata atractiva, posibilitatea "obtinerii unui ajutor de la stat pentru o investitie semnificativa", precum si datorita aderarii la Uniunea Europeana.

"Astfel de investitii dau posibilitatea intreprinderilor mici si mijlocii ce isi desfasoara activitatea in acest sector sa se dezvolte. Am prezentat investitorilor noua lege a investitiilor si conditiile acordarii ajutorului de stat pentru investitii de peste 75 de milioane de euro", a declarat Pascu.

Export de 75%

In luna noiembrie a anului trecut, firma japoneza a anuntat ca intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de euro in Parcul industrial de la Ploiesti, dupa ce anterior verificase trei locatii in Romania.

Potrivit datelor Agentiei Romane pentru Investitii Straine, fabrica va produce unitati de aer conditionat si sisteme de racire pentru clienti precum Nissan, Renault, Audi, BMW si Honda. Proiectul va duce la infiintarea a 1.000 de noi locuri de munca.

Fabrica va deveni operationala incepind cu semestrul al doilea al anului viitor, iar produsele vor fi exportate in proportie de 75%.

Calsonic, detinuta partial de Nissan Motor, produce sisteme de evacuare a gazelor de esapament, module de bord, sisteme de aer conditionat si unitati de racire pentru motoare. Principalii clienti ai companiei sint Audi, BMW, Ford, Honda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault si Volkswagen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.