Miercuri a fost ziua in care preturile actiunilor SIF s-au oprit din corectia pe care au inregistrat-o in perioada, ba mai mult, au reusit sa inchida ziua cu aprecieri de aproximativ 2,7%. Sedinta de tranzactionare s-a deschis incert, cu scaderi pe majoritatea titlurilor. Deprecierile au fost insa stopate de investitorii care au reintrat masiv pe pozitii de cumparare. Inspre finalul sedintei, moment la care variatiile de pret erau de +/- 0,5%, ordinele de cumparare au devansat prin marime ordinele de vanzare, iar actiunile s-au apreciat constant pana la sfarsitul sedintei de tranzactionare.

Cu aceste actiuni s-au realizat tranzactii in valoare de aproximativ 27 milioane lei, SIF5 conducand la capitolul lichiditate cu o valoare tranzactionata de 9,1 milioane lei, pretul de inchidere fiind inregistrat la 3,2 lei(+3,23%). SIF2 a contat cu o valoare tranzactionata de 8,8 milioane lei, cele 3 milioane de actiuni tranzactionate creand o variatie pozitiva de 3,23% fata de ziua precedenta, pretul de inchidere fiind stabilit la 2,88 lei. SIF1 a stabilit un pret de referinta de 3,06 lei/actiune, cu o variatie pozitiva pe date zilnice de 3,03%, SIF3 s-a apreciat si el cu 2,14%, pana 2,86 lei/actiune, pret de inchidere. In cazul SIF4 aprecierea a fost de 1,69 % pe date zilnice, cu o variatie intre minimul si maximul zilei de 0,09 lei, iar pretul de inchidere a fost la 1,8 lei/actiune.

Restul societatilor listate au avut si ele evolutii bune. Broker Cluj, dupa scaderile din sedintele trecute, s-a apreciat de aceasta data cu 4,27%, pana la pretul de 1,71 lei, investitorii fiind probabil incurajati si de anuntul fuziunii societatii cu alte doua societati de intermediere financiara(HTI si Investco).

Titlurile Bancii Transilvania s-au apreciat si ele, ajungand la pretul de 1,02 lei(+2,51%). Actiunile BRD-GSG nu au reusit insa o performanta asemanatoare, mai mult, realizand o usoara scadere, de 0,53%, pana la un pret de 18,6 lei..

Rompetrol Rafinare Constanta a avut o evolutie buna, reusind sa revina de la minimul zilei (0.0858 lei), pana la 0.0881 lei, ceea ce reprezinta o apreciere fata de ziua de marti de 2,44%. SNP Petrom s-a apreciat cu 0,87%, avand ca pret de inchidere 0,58 lei/actiune.

Printre titlurile care au inregistrat scaderi ale pretului se numara Transelectrica, care s-a depreciat pana la 31 lei/actiune(-1,59%) si Antibiotice Iasi, a carei cotatie s-a situat cu 2,5% mai jos fata de ziua precedenta.

Alte preturi de inchidere ale zilei au fost: Compa Sibiu(CMP) 1,29 lei (0%), Impact(IMP) 0,56 lei (0%), Siretul Pascani(SRT) 0,068 lei(+2,87%) si Amonil(AMO) Slobozia 0,083 lei(+1,22%).

Darie Moldovan
Departamentul Tranzactionare SSIF BROKER SA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.