Chiriile din galeriile comerciale ale hypermarketurilor si ale mall-urilor au batut pasul pe loc in acest an, dar tendinta este de scadere, ca urmare a concurentei care va aparea in urmatorii doi ani.
Chiriile variaza in prezent intre 60 si 80 de euro/luna/metru patrat, ajungand pana la 120 de euro/luna pentru spatiile mai mici de 50 mp, conform unui studiu elaborat de agentia CB Richard Ellis. Tendinta este insa de scadere pe masura ce concurenta se va ascuti si stocul de spatii comerciale se va mari. Estimarile arata ca stocul se va dubla in Capitala in viitorii doi ani, iar in provincie vor aparea 250.000 mp de noi galerii comerciale.

Mall-urile vor cunoaste cea mai mare dezvoltare in urmatorii doi ani. Numai in Capitala sunt anuntate trei noi mall-uri, plus extinderea suprafetei Bucuresti Mall cu inca 18.000 mp. Este vorba despre Unirea Center, in Brasov, City Center si City Park, in Constanta, Iulius Mall si Polus, European Retail Park, in Targu-Mures, Arena Shopping Center din Bacau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.