Firmele vor plati cotele de contributii pentru concedii si indemnizatii la nivelul actual de 0,75% aplicate fondului de salarii pana la sfarsitul acestui an, iar de la 1 ianuarie 2007 acestea vor majorate la 0,85%, conform deciziei Guvernului.

Firmele au fost la un pas de a fi puse in situatia sa plateasca retroactiv, pentru primele zece luni ale anului, inca 0,10% din fondul de salarii echivalentul contributiei pentru concedii si indemnizatii, din cauza parlamentarilor care au decis in noiembrie majorarea cotei de contributie la Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate de la 0,75% la 0,85%, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2006.

Guvernul a reglementat insa situatia prin ordonata de urgenta, intrata in vigoare la data de 22 noiembrie 2006, astfel incat majorarea de 0,10% va fi aplicata abia de la 1 ianuarie 2007.

Executivul a decis, in 2005, ca sumele reprezentand cotele de contributii pentru concedii si indemnizatii de 0,75% aplicate fondului de salarii sa fie virate din 2006 la Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, si nu la bugetul asigurarilor sociale de stat. "in vederea realizarii obiectivelor din Planul de Guvernare privind persoanele in varsta este necesara consolidarea financiara sistemului public de pensii prin externalizarea din bugetul asigurarilor sociale de stat a prestatiilor care nu au legatura directa cu pensiile", se arata in ordonanta de urgenta 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.