Sute de milioane de euro au fost investiti pana acum in proiecte imobiliare. Urmeaza sa fie investite alte sume considerabile in ansamble rezidentiale, parcuri comerciale sau hoteluri atat in zona Bucurestiului, dar si in provincie.

Milioanele din real-estate, pariul companiilor din finante si IT Desi exista nenumarate temeri legate de evolutia pietei imobiliare dupa aderarea la Uniunea Europeana, un lucru este cert: piata de profil ramane o atractie pentru un numar tot mai mare de jucatori care activeaza in alte zone ale businessului romanesc.

Piata imobiliara romaneasca are un potential de dezvoltare foarte bun si promite randamente investitionale peste medie, in ciuda riscurilor mai ridicate comparativ cu tarile vest-europene. Dupa un studii amanuntite companii din alte zone se decid ca rentabilitatea unui business center in Romania este buna.

Astfel, companii care si-au facut deja un nume pe piete bine definite precum cea financiara (banci si asigurari), retail, pharma sau IT se decid sa investeasca masiv si pe piata imobiliara. In fapt, aici este vorba de investitii propriu-zise, chiar dezvoltari de noi proiecte care au ca scop obtinerea de marje cat mai atractive de pe urma inchirierii acestora.

Daca pana acum intalneam doar achizitii si investitii care vizau sediile companiilor, reprezentantele locale, depozitele sau punctele de desfacere, acum companiile consacrate in diferite domenii descopera oportunitatea rotunjirii veniturilor ca urmare a investitiilor in real-estate-ul local.

Cel mai recent caz este cel al companiei de asigurari Grawe Romania care a anuntat in cursul zilei de ieri ca va investi, pana la finele anului 2008, cel putin cinci milioane de euro in domeniul imobiliar, atrasa de randamentele superioare ale proiectelor de pe piata romaneasca comparativ cu cele consemnate in tarile din Uniunea Europeana.

"Randamentul investitiilor pe piata imobiliara din Romania a fost si principalul motiv pentru care compania noastra a investit 7,5 milioane de euro in achizitionarea unei cladiri in centrul Capitalei, unde in prezent avem sediul central", a afirmat directorul general al grupului austriac Grawe, Othmar Ederer.

"In domeniul investitiilor imobiliare, optimisti ne fac realizarile de pana acum. Experienta noastra in domeniu si-a aratat roadele si dorim sa continuam in aceeasi directie," adauga acesta.

Avand opt etaje si o suprafata utila de 3.200 metri patrati, cladirea a fost cumparata la inceptul acestui an si lucrarile de constructii au fost finalizate in luna septembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.