Ministrul Finantelor spune ca va definitiva, pina la finele anului, modificarea legislatiei aplicabile Fondului Proprietatea.

Ministerul Finantelor Publice va stabili, pina la finele anului curent, forma proiectului de ordonanta prin care se relaxeaza cerintele ridicate in fata Fondului Proprietatea, pentru listarea acestuia la bursa.

Proiectul de modificare a fost initiat in vara acestui an de conducerea Fondului Proprietatea, pe baza consultarilor avute cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiile de buget-finante ale Parlamentului, insa zace de citeva luni la Ministerul Finantelor, asteptind avizul acestei institutii. Acest fapt creeaza nervozitatea atit a reprezentantilor Fondului, care, in absenta avizului, nu pot initia procedurile destinate evaluarii activelor acestuia - masura prevazuta in proiectul de modificare -, cit si a celor care urmeaza sa fie despagubiti cu actiuni.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, spune ca proiectul este de doar doua luni si jumatate la minister. Acesta trebuie tratat cu o atentie deosebita, pentru "ca legea sa nu fie din nou modificata peste trei sau sase luni", ne-a declarat ministrul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.