Romania ocupa pozitia a doua in topul statelor din regiune ca potential de dezvoltare. Pe primul loc se afla Polonia, stat ce a aderat la Uniunea Europeana in 2004. Potrivit datelor furnizate de compania nord-irlandeza Mivan, din momentul aderarii Polonia a absorbit un volum considerabil de investitii, stocurile interne devenind unele dintre cele mai mari pe toate segmentele pietei imobiliare din aceasta parte a Europei.
Romania este a doua piata de consum din Europa Centrala si de Est, cu 22 milioane de locuitori . Economia, in continua crestere, constituie o oportunitate pentru extinderea marilor retaileri in cautare de noi piete de desfacere. Cea mai clara dovada a dezvoltarii socio-economice a Romaniei din ultimii ani este cresterea puterii de cumparare. Specialistii estimeaza ca acesta tendinta se va mentine, ba chiar se va accentua. In aceste conditii, Romania devine tot mai atractiva, avand in vedere scaderea factorului de risc in domeniul investitiilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.