Bursa de Valori Bucuresti va transmite date in timp real catre investitorii internationali la Bursa din Viena, in baza unui acord semnat de cele doua institutii, a informat un comunicat transmis de bursa vieneza.

Investitorii vor primi in viitor date prin intermediul conexiunilor actuale ale Bursei din Viena despre operatiunile realizate la BVB. In baza acordului, schimbul de date intre cele doua burse va deveni mai rapid si mai accesibil, potrivit Bursei vieneze.

Pana acum, Erste Bank, actionarul majoritar la Bancii Comerciale Romane, este singurul emitent listat la bursele din Viena si Praga care a anuntat ca intentioneaza sa isi listeze titlurile in viitor si la BVB. "Investitorii de la bursa ar putea avea avantajul de a primi informatii in timp real despre tranzactiile cu actiuni si cotatiile Erste atat la Viena si Praga, cat si la Bucuresti", spun brokerii.

Este al patrulea proiect de colaborare dintre cele doua institutii dupa cele dezvoltate pentru indicii bursieri si consultanta acordata pentru constituirea pietei la termen la Bursa de Valori Bucuresti.

Bursa din Viena calculeaza si publica, din martie 2005, indicele comun ROT-X (Romanian Traded Index) la Bursa de Valori Bucuresti. In toamna anului 2006, acordul de colaborare pe indici bursieri a fost extins si include activitati de marketing si distributie pentru indicii BET, BET-C si BET-FI ai Bursei din Bucuresti. In vara anului 2006, Bursa din Viena a acordat consultanta pentru BVB in realizarea pietei futures la Bucuresti.

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.