Patronii lantului de supermarketuri Univers`all au decis sa-si inchida afacerea. Sau, mai bine spus, au cam dat faliment. Cine a intrat macar o singura data intr-un astfel de supermarket (pentru ca a doua oara era foarte putin probabil s-o mai faca) intelege perfect de ce s-a ajuns aici.

Chiar daca era pozitionat in plin centrul Capitalei, Univers`all arata jalnic din toate punctele de vedere sau, dupa cum spun proprietarii, ajunsese asa din cauza concurentei extrem de puternice din acest domeniu. Una peste alta, avem de-a face, intr-o Romanie in care frecventa cu care se deschid noi centre comerciale ar face invidios orice stat occidental, cu primul mare esec din retail. Sa fie inceputul sfirsitului? Putin probabil.

900 de concediati

Principalii concurenti pentru Univers`all se numesc Mega Image, Artima si La Fourmi. Spre deosebire de Univers`all, toti acestia au fost cumparati de catre grupuri internationale puternice si, in ciuda unor alti retail-eri cu preturi mult mai mici, au reusit sa se mentina pe piata. Ramas, oarecum pe dinafara, Univers`all a inceput sa acumuleze datorii catre furnizori, estimate undeva la 13 milioane de euro.

Astfel ca, pentru inceput, au fost inchise magazinele din Iasi, Constanta, Timisoara, Tirgu Mures, Sfintu Gheor-ghe, Sighisoara, Tirnaveni si Suceava. Urmare a inchiderii acestor magazine, societatea a acumulat stocuri impresionante de marfa (aproximativ 6 milioane de euro) care au fost redirectionate catre supermarketul din Bucuresti, situat linga Unirea Shopping Center. Este de presupus ca aceasta actiune s-a intimplat cu ceva vreme in urma, dat fiind faptul ca orice se poate spune despre Univers`all de la Unirii, numai de vreun surplus de marfa nu-l poate banui nimeni.

In plus, si acest magazin se va inchide in citeva zile, dar, spre deosebire de celelalte din teritoriu, nu va fi vindut, urmind a se redeschide sub un alt brand. Per total, un numar de 900 din cei 1.200 de angajati au ramas fara serviciu, conducerea urindu-le in mod elegant succes catre alte supermarketuri, de care tara nu duce lipsa, in mod sigur.

Banii investiti s-ar putea scoate din vinzarea spatiilor comerciale

Investitia totala in lantul de supermarketuri Univers`all s-a ridicat la aproximativ 34 de milioane de euro. Acum, actuala conducere incearca sa-si scoata banii din vinzarea spatiilor. Afacere ce s-ar putea dovedi profitabila, de data aceasta, datorita cresterii exponentiale a preturilor pe piata imobiliara din ultima perioada.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.