Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ca va incepe, din data de 1 decembrie, actiunea de retragere din circulatie leilor vechi din circulatie, pe care ii va inlocui treptat, pana la 31 decembrie 2006.

"In conformitate cu prevederile art.18 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, incepand cu data de 1 decembrie 2006, Banca Nationala a Romaniei a demarat actiunea de retragere din circulatie a bancnotelor si monedelor din vechea emisiune monetara", a anuntat banca centrala.

Insemnele monetare din vechea emisiune, aflate in circulatie, se vor inlocui treptat, de catre Banca Nationala a Romaniei, pana la data de 31 decembrie 2006, a mai precizat BNR.

In luna decembrie, lei vechi vor continua sa fie acceptati la plata de catre toti comerciantii si de catre alte institutii, care au obligatia de a nu le mai repune in circulatie si de a le depune la unitatile bancare unde au conturi deschise.

"Concomitent", spune banca centrala, "unitatile institutiilor de credit au obligatia de a nu mai repune in circulatie vechile insemne monetare primite de la populatie, agenti economici si celelalte institutii si de a le depune la sucursalele Bancii Nationale a Romaniei".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.