Ford Motor Co. va contracta un imprumut record de 18 miliarde de dolari in incercarea de a strange lichiditati in vederea restructurarii activitatilor sale din America de Nord. Compania a anuntat ca va garanta acest imprumut cu intreaga companie, incluzand brand-ul Ford, fabricile din SUA si cladirile de birouri.

Constructorul american va mai pune gaj si actiunile sale detinute in cadrul grupului Ford, precum si pe cele detinute in cadrul diviziilor Ford Motor Credit si Volvo. Brand- urile Jaguar si Land Rover nu vor fi incluse in garantia oferita de Ford, intarind astfel zvonurile conform carora compania americana ar fi interesata de vanzarea acestora. Deocamdata, Ford a confirmat doar ca intentioneaza sa vanda Aston Martin, pentru care asteapta oferte.

Imprumutul pe care Ford intentioneaza sa il contracteze are menirea de a sustine planul de restructurare, compania anuntand ca va concedia aproximativ 40.000 de angajati si ca va inchide 14 facilitati de productie din America de Nord, pana in anul 2012i. Constructorul intentioneaza sa lanseze noi modele de automobile pentru a reveni pe piata, Ford fiind depasit la vanzari in acest an de catre Toyota.

Ford Motor Corp a facut oferte retragere voluntara din companie celor 76.000 de muncitori care sunt inscrisi in Sindicatul Muncitorilor din Industria Auto. Angajatii care vor accepta aceste oferte vor primi plati compensatorii cuprinse intre 35.000 si 140.000 de dolari, in functie de vechimea si postul ocupat in cadrul companiei. Pana la 1 septembrie, doar 6.500 renuntasera la locul de munca in schimbul platilor compensatorii.

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.