Companiile subordonate Ministerului Transporturilor au platit, pe baza de acte aditionale la contracte, un miliard de euro peste valorile stabilite la licitatii

In ultimii 14 ani, companiile subordonate Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) au platit suplimentar, fata de sumele convenite la licitatii, un miliard de euro contractorilor care, de altfel, le-au cistigat pe baza pretului minim solicitat.

Calculul apartine ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Acesta afirma ca din aceasta cauza in viitor este necesar ca la desemnarea cistigatorilor sa nu se mai ia in calcul pretul cerut de participantii la licitatii, ci cit de avantajoasa este oferta acestora.

Pentru a vedea cit s-a pierdut, ministrul Berceanu socoteste in kilometri de autostrada. Cu miliardul de euro dat suplimentar "s-ar fi putut construi aproximativ 300 de kilometri de autostrada", spune ministrul. "Sint deosebit de deranjat de ideea ca pretul reprezinta aproape tot pentru cistigarea unei licitatii. Cred ca, daca nu am mai avea acest fetis al pretului, am putea face lucrari mai bune si mai ieftine", a declarat ieri Berceanu, la un forum de constructii organizat de agentia MEDIAFAX.

Acuzele lui Berceanu vin la nici o saptamina dupa ce Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a reclamat ca, dupa 2003, Ministerul Sanatatii a platit in plus unor distribuitori de medicamente sute de milioane de euro fata de valorile care fusesera convenite initial la negocierile cu acestia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.