Casa Nationala de Pensii va lansa in decembrie o campanie de informare a contribuabililor cu privire la sistemul privat de pensii care va intra in vigoare din 2007, potrivit presedintelui Casei, Mihai Seitan

Casa Nationala de Pensii va dezvolta o campanie de informare asupra sistemului privat de pensii. Scopul campaniei este acela de a-i informa pe contribuabili cu privire la sistemul de pensii private, care intra in vigoare, incepand cu 1 ianuarie 2007.

Potrivit lui Seitan, campania va avea un buget de minimum un milion de euro, iar sursa de finantare va fi Banca Mondiala. seitan a mai precizat, potrivit NewsIn, ca sistemul de pensii private "nu va fi o forma de FNI, pentru ca vor exista forme de evidenta si control".

Firmele care vor administra pensiile private vor fi trimestrial verificate si evaluate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Daca activitatea uneia dintre firme se situeaza sub valoarea medie a rentabilitatii celorlalte firme, fondurile acesteia vor fi transferate catre alte firme.

Potrivit legii Pilonului II de pensii, contribuabilii vor plati mai multe tipuri de comisioane. Acestia vor plati comisioane pentru administrarea depozitelor, taxe pentru audit si pentru tranzactiile la bursa. Aceste costuri pot fi acoperite fie de firma, fie din fondul de pensii. seitan a precizat ca au fost reduse costurile pentru firmele de administrare, acestea urmand a fi acoperite din fondul de pensii.

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.