Valoarea finantarilor prin piata de capital este la un nivel atat de redus, incat nici macar in statistici nu este prinsa. Cauzele sunt multiple, pornind de la lipsa de educatie investitionala si mentalitatea antreprenorilor pana la aspecte legate de dimensiunile reduse ale pietei de capital.
Majoritatea intreprinzatorilor romani nici nu iau in calcul varianta finantarii afacerilor prin listarea pe piata de capital, considerand ca printr-o astfel de operatiune pierd "controlul" afacerii. Acestia s-au obisnuit sa nu isi justifice deciziile fata de nimeni si, cu atat mai putin, fata de investitorii de la bursa. Listarea implica transparenta afacerilor companiei. Aceasta este obligata sa faca publice rezultatele financiare, contractele incheiate care depasesc o anumita valoare, precum si alte rapoarte. Or, nu multi afaceristi sunt dispusi sa lase publicul sa intre in intimitatea businessului lor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.