Sporturile extreme, un domeniu in continua dezvoltare, au ajuns sa se transforme intr-o adevarata nisa economica. Adrenalina incepe sa faca bani.

Din ce in ce mai multe firme specializate pe sporturi extreme apar pe piata romaneasca. Billabong Shop, magazin specializat in haine de surf si snowboard, a aparut in februarie 2006, avind la baza importul acestui brand australian. Afacerea a inceput anul trecut, cind patronii au importat primele haine.

"Am investit pentru pornirea afacerii 50.000 de euro, cheltuielile cu prima comanda. Costurile cu transportul au fost de 10%, taxele vamale de 33%, plus cota de TVA, 19%. De asemenea, am mai cheltuit cu infiintarea SRL-ului, unde am investit un capital de 2 milioane de lei, si cu inregistrarea emblemei la OSIM, care ne-a costat 1.000 de euro", ne spune Oana Trascu, unul dintre asociati.

Au sponsorizat concursuri de snowboard, skateboard si kitesurf, de asemenea au organizat Cupa Orange si concursuri la Bilea. "Sponsorizarile noastre au constat atit in bani, sume cuprinse intre 500 si 1.000 de euro, cit si in haine", declara Alexandru Dutu, asociat al Billabong Shop. Pentru anul viitor pregatesc deschiderea unui magazin pe malul lacului Snagov. "Costurile cu reclama ne duc la circa 20% din profit, iar vinzarile ajung la 20-25 de milioane de lei pe zi", afirma asociatii firmei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.