Erste propune salariatilor fie 6,5 euro pentru o actiune BCR, fie o actiune Erste contra sase actiuni BCR

Omul de afaceri George Copos intentioneaza ca, impreuna cu un grup de investitori, sa cumpere actiuni BCR, la un pret superior celui propus de Erste. Propunerea va fi lansata dupa 24 noiembrie, cand se incheie oferta bancii austriece. Fostul vice-premier este interesat sa cumpere atat actiuni ale salariatilor bancii, cat si titluri detinute la Banca Comerciala Romana (BCR) de cele cinci societati de investitii financiare.

"Intentionez ca, impreuna cu alti oameni de afaceri interesati, sa achizitionez actiuni BCR la un pret dictat de criteriile cererii si ofertei de pe piata, care poate fi de 7,4, de 7,5 sau de 7,7 euro pentru o actiune. Oferta va fi destul de buna si va depasi propunerea Erste", a declarat George Copos, transmite Mediafax.

Erste Bank a initiat, la inceputul lunii noiembrie, o oferta pentru preluarea unui pachet de 8% din capitalul BCR, detinut de salariatii bancii. Proprietarul BCR a anuntat ca propune salariatilor fie 6,5 euro pentru o actiune BCR, fie o actiune Erste pentru fiecare sase actiuni BCR, oferta grupului austriac derulandu-se in perioada 1-24 noiembrie. Societatile de investitii financiare (SIF) detin impreuna 30% din actiunile BCR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.