The Rompetrol Group (TRG), compania mama Rompetrol Rafinare, a mandat banca de investitii Morgan Stanley sa gaseasca un cumparator pentru un pachet de 10-25% din actiunile companiei, care ar putea valora intre 190 si 640 milioane dolari, a spus analistul Bram Buring de la Wood.

The Rompetrol Group (TRG), companie cu resedinta in Olanda, va folosi banii pentru a-si finanta investitiile, spune Buring. "Ne asteptam ca Rompetrol Rafinare, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, sa investeasca 440 milioane dolari intre 2006 si 2010", a estimat analistul bancii de investitii Wood, citat de NewsIn.

Separat de Rompetrol Rafinare, TRG detine, de asemenea, si compania de distributie si vanzare de carburanti Dyneff, cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franta, care controleaza 4% din piata franceza si 22% din vanzarea realizata in sudul Frantei, mai precizeaza Buring.

"Ratingul BBB atribuit de Fitch, care descrie un risc inalt, face din finantarea prin emisiune de obligatiuni o otiune neatractiva pentru Rompetrol NV, iar obligatiunile convertibile exclud, pentru moment, posibilitatea unei noi emisiuni de actiuni. Grupul Rompetrol NV a luat in considerare si ideea unei oferte initiale de actiuni (IPO) la Bursa din Londra in 2008", a adaugat Buring.

Wood evalueaza intentia The Rompetrol Group ca fiind pozitiva. "Cu investitii monedeste de jumatate de miliard de dolari, Rompetrol Rafinare ar putea sa-si relanseze complet afacerea petrochimica, sa-si extinda reteaua de distributie cu 40% si sa utilizeze o cincime din suma (20%) sa-si urce la maximum capacitatea de rafinariei", spune Bram Buring.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.