Comisiile de finante din Senat si din Camera Deputatiilor au decis, luni, prelungirea cu sase luni a mandatului actualului presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache, a declarat pentru NewsIn, deputata Gratiela Iordache

"Cele doua comisii au votat prelungirea mandatului actualului presedinte cu inca sase luni. A existat o abtinere, a mea si un vot impotriva, cel al domnului Funar", a declarat pentru NewsIn deputata Gratiela Iordache. Decizia celor doua comisii urmeaza sa fie validata de Parlament.

"Odata ce s-a votat in comisii, validarea in parlament este doar o formalitate, ramane doar sa fie introdusa pe ordinea de zi", a mai spus Iordache. inca nu se cunoaste exact in ce sedinta va fi discutata propunerea, dar deputata democrata nu exclude posibilitatea unui vot dat chiar luni.

Actorii pietei de capital sunt nemultumiti de prelungirea mandatului presedintelui actual al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) deoarece considera ca este un gest ilegal, cu pronuntat parfum politic si care mentine un provizoriat nedorit. au declarat brokerii.

Brokerii si reprezentantii pietei de capital sunt nemultumiti de o eventuala prelungire a mandatului Gabrielei Anghelache. "Nu exista nici o prevedere nici in legea pietei de capital si nici in statutul CNVM care sa permita prelungirea mandatului presedintelui", a declarat Rares Nilas, presedintele casei de brokeraj BT Securities.

Presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul a acuzat implicarea politicului in numirea presedintelui arbitrului pietei. "Filizofia de numire a presedinteului CNVM trebuie schimbata, a fost o gresala ca Parlamentul sa faca aceasta numire, iar rolul politicului in cadrul Comisiei ar trebui sa fie mult diminuat", a spus Dan Paul.

Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache a subliniat necesitatea stabilitatii in cadrul arbitrului pietei de capital. "Provizoratul nu este un lucru de dorit, dar vom merge in continuare cu proiectele noastre indiferent de decizia care va fi adoptata de Parlament", a spus Farmache.

Majoritatea actorilor prezenti in piata de capital sunt deacord cu necesitatea numorii unor specialisti la conducerea autoritatii de reglementare a pietei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.