Persoanele care vor sa profite de cresterea numarului tranzactiilor imobiliare pot opta pentru infiintarea unei agentii. Si in acest domeniu a aparut franciza

Potrivit unui raport al companiei Thinkbig Franchise Consultants, pe piata din Romania exista mai multe agentii imobiliare care se vind mai nou si in sistem de franciza. Prima franciza asupra careia ne vom opri este cea a companiei Hirsh Agentii Imobiliare. Firma a fost creata in 2003 cu scopul de a deveni lider pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est. In prezent, reteaua numara 50 de filiale, dintre care 34 in Rusia (din 2003), 10 in Cehia (din 2004) si 6 in Romania (din 2005).

Spre deosebire de alte companii francizate, nu conditioneaza suma redeventelor de procentele de cistig, ci lucreaza cu sume fixe. Ideea fundamentala a parteneriatului este ca Hirsh furnizeaza metoda si instrumentele, cautind francizati care sa stie sa exploateze la maximum aceste avantaje. Sistemul se potriveste mai cu seama acelora care vor sa aiba un profit mai mare si nu doresc sa plateasca redevente in functie de procentele lor de profit.

Avantajele

Francizorul Hirsh primeste formula cladirii unei agentii imobiliare de succes. I se prezinta, etapa dupa etapa, toata informatia necesara punerii pe picioare unei afaceri de la A la Z. Francizatul trece printr-un proces de pregatire personal, fiind initiat si in munca agentului, precum si in strategii de recrutare, pregatire, motivare si pastrare ale agentilor imobiliari, in vederea unei colaborari fructuoase si indelungate cu acestia. Acest proces se desfasoara sub monitorizarea si cu aportul personal al trainerului retelei, in decursul a patru pina la sase luni.

Profitul mediu lunar al unei agentii Hirsh in Romania este de 5.000 de euro. Proprietarul care cumpara franciza Hirsh - francizatul (utilizatorul/beneficiarul de franciza) primeste dreptul de a folosi marcile comerciale, urmeaza un curs de agent imobiliar si unul de francizat, dupa care incepe munca pentru organizarea propriei sale agentii Hirsh. Locatiile vizate pentru deschiderea de francize: orasele cu populatie minima de 50.000 de oameni. Redevente: 500 de dolari lunar (anul 1), 1.000 de dolari (anul 2), 2.000 de dolari (anul 3). Taxa de franciza este de 4.000 de dolari. Investitia globala ajunge la 15.000 de dolari (exceptind taxa de franciza). Suprafata medie necesara deschiderii unei francize Hirsh - 100 mp.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.