Reader's Digest Association Inc., compania care editeaza revista americana de succes Reader's Digest, si-a dat acordul in privinta preluarii de catre grupul de investitori Ripplewood Holdings, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 2,4 miliarde de dolari.

Ripplewood va plati 17 centi pentru o actiune Reader's Digest, valoarea fiind cu 23% mai mare decat media cotatiilor editorului american in ultimele 45 de zile, scrie presa internationala. Din cele 2,4 miliarde de dolari, valoarea propriu-zisa a tranzactiei este de 1,6 miliarde de dolari, restul sumei reprezantand datorii acumulate de compania americana pe care noul proprietar si le va asuma.

Reader's Digest este cea mai cunoscuta publicatie a editorului american, avand editii in 21 de limbi (inclusiv in limba romana) si fiind publicata intr-un tiraj de 18 milioane de exemplare. Numarul cititorilor este estimat la aproximativ 80 de milioane la nivel global.

Compania a inregistrat venituri in ultimul an fiscal de 2,4 miliarde de dolari. Tranzactia dintre cele doua companii urmeaza sa fie incheiata in primul trimestru din 2007. Din grupul de investitori Ripplewood Holdings fac parte, pe langa compania cu acelasi numele, J. Rothschild Group, GoldenTree Asset Management, GSO Capital Partners, Merrill Lynch Capital Corp., si Magnetar Capital.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.