Medicii, directorii si strainii sint cei mai interesati sa schimbe orasul cu natura. Ofertele turistice speciale vin deja in intimpinarea lor.

Dorinta de a scapa de stresul vietii de zi cu zi a generat o noua oferta din partea proprietarilor de pensiuni. ANTREC a lansat programe antistres. Publicul tinta il constituie cei care vor sa se desprinda de civilizatie pentru a se relaxa in mijlocul naturii. Principalele "leacuri" propuse pentru combaterea stresului sint plimbarile de dimineata prin iarba plina de roua, vizite la diverse obiective turistice, drumetii, servirea meselor la stina sau culesul de plante medicinale. Odihna va fi totala, mai ales ca turistii nu vor putea folosi computerul si, in unele cazuri, nici telefonul celular. Pentru acest an, principalul obiectiv il constituie popularizarea programului in alte tari, pentru a atrage un numar mai mare de turisti straini.

In mijlocul naturii

Programele din aceasta categorie gestionate de ANTREC se deruleaza, cu precadere, in judetele Neamt, Iasi, Cluj, Brasov, Alba si Suceava. O zi antistres incepe cu o plimbare prin iarba plina de roua si micul dejun. Apoi, fie se organizeaza o drumetie, fie se merge in padure, unde se culeg fructe sau plante medicinale. Prinzul se serveste in aer liber, fie in mijlocul naturii, fie la o stina. Ziua se incheie cu cina. "Vrem ca oamenii sa faca altceva decit fac in viata de zi cu zi, fara telefon, fara calculator. Plimbarile si activitatile precum culesul ciupercilor sau plantelor medicinale si mincarea naturala sint doar citeva dintre punctele de atractie ale acestor programe", spune Maria Stoian, presedinte ANTREC.

Obiectiv: mai multi straini

Principalii clienti ai programelor din aceasta categorie vin din marile orase. Cei mai numerosi sint medicii, care probabil simt nevoia sa schimbe aerul din spitale cu un aer curat. Solicitari vin si din partea cadrelor didactice, directorilor sau angajatilor unor companii. Dintre turistii straini, cei mai dornici de a petrece o vacanta fara stres se arata a fi englezii si olandezii. Atragerea unui numar mai mare de turisti straini constituie unul dintre obiectivele principale ale conducerii ANTREC. "Vrem sa promovam programul la tirgurile turistice de la Paris si Berlin", spune Maria Stoian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.